sreda, 3. marec 2010

Welcome to Thailand

Pa ceprav nisva za orto turisticne kraje, sva jo vseeno iz Malezije mahnila na Puhket. Ampak vmes se je zgodilo velikooo stvari.

Iz Perenthian island sva se spet s speed boat peljala na celino in tokrat je naju, namesto priletne Anglezinje, zabaval kar cel coln Malezijk - muslimank. Rute cez lase, soncna ocala cez obraz in nasmeh do uses. Smejale, vrescale so kot prave babnice, tudi po tem ko jih je val zalil in so bile vse mokre. Zdelo se nama je, kot da so sle babnice na sindikalen izlet :)

Na celini pa potem z mini busom (kombi z vsemi sedezi) do Kota Bahru pred malezijsko-tajsko mejo, potem pa z lokalnim busom do meje.

V Kota Bahru sva si sla pogledat se "wet market", za katerega v vodnicku pise, da je unmissable. Pa nisva vedela ali je tako dober, da ga ne smeva zgresit ali je pac tako velik, da ga ne mores zgresit. Pa je bilo bolj ono drugo :)

Lokalni bus te pred mejo vrze ven, nato se 1 km sprehodis, potem pa spet se na par mini busov da koncno prides do Puhketa.

To je kar tipicen nacin potovanja tukaj. Sicer je nekoliko drazje, je pa pogostejsi, hitrejsi in najbrz tudi "udobnejsi" nacin kot pa redne avtobusne linije. Ponavadi zgleda tako, da te poberejo pred hostlom, se vozijo okoli, da poberejo se vse ostale, potem pa se dobijo zunaj mesta se z ostalimi mini bus prevozniki in zamenjajo potnike glede na njihovo zeljeno destinacijo. Tako da ne ocenjujeva, s kom potujeva po izgledu mini busa, ker itak ne ves, v katerem bos kasneje pristal.

Menjava mini busa na obrobju mesta.
No, ce ni mini bus cisto poln potnikov, potem pa prevazajo kaksno cudno robo, tako da sva si kabino 1x delila z enormnimi kolicinami posusenih rakcov - o vonju si lahko samo mislite. Ampak clovek se tudi na to navadi ;)

Trenutno sva na Puhketu in se preganjava okoli z motorinckom. Noro!


 

 

4 komentarji:

  1. Jurc, na nanananana Jurc Jurc fantatično :) ... Pa pejt ker srfat ... mega se mata lp, Tine

    OdgovoriIzbriši
  2. Po moje sta vidva v Fažani, pa po netu srfata in dobre fotke pobirata, ker vaju še na nobeni nism vidu! Mal sm vama fouš... za Fažano seveda:) LP Žiga

    OdgovoriIzbriši
  3. ha ha! lohka se je vama hvalt, da sta v raju... tuki spet sneži!

    ajd uživejta!

    OdgovoriIzbriši
  4. To pa bodo spomini za stare dni.
    Uživajta! Olga in ostali zbrani

    OdgovoriIzbriši