petek, 26. februar 2010

Perhentian islands

Iz ‘’hribov’’ sva se odpravila na vzhodno stran Malezijskega polotoka, da vidiva se malo morja in otoke, ki so baje dobri za potapljanje. Tistih nekaj ur smo potovali se z dvema Kanadcanoma in dvema priletnima Anglezema. Anglezinjo je ves cas nekaj skrbelo. A je to pravi kombi, a bo potrebno presesti, a jo lahko v morju kaksna zival poje…. Svaka cast njenemu mozu, ker je vse stojicno prenasal. Pravzaprav obema, da sta se spravila na tako potovanje.

Na obali, kjer smo imeli organiziran prevoz s ‘’Speed boat’’ na Perenthian islands so nam takoj hoteli prodati nocitve v hotelih na otokih. Z Leo sva ze navajena, da ne pokazeva nobenega zanimanja kaj sele navdusenja - osnovna metoda zbijanja cene ;-). Zato sta bila pa videti Angleza toliko bolj zaskrbljena: "Kje bova pa spala, a imajo klimo in pa pogled na morje?" Prodajalec si je pa kar mel roke, naju pa sploh ni vec pogledal J. "Ja kako bosta pa vidva?" je ponovno zanimalo Anglezinjo. "Ja, na otoku bova kaj nasla," sva ji brezskrbno odgovorila. Skrbelo jo je pa le, ce nista preplacala hotela. Pravi: "Midva ne moreva iskati sobe po otoku, ker imava tezke torbe in ne nahrbtnikov kot vidva…’’

Dobro, se vkrcamo na coln in Angelzinjo zacela zalivati razpenjena voda, ker je voznik pokazal, da ima na colnu dva motorja po 200 konjev (Mercury!!). "Tole je pa vec adrenalina, kot ga jaz potrebujem," je spet potarrnala Anglezinja. Naju odlozijo na prvem otoku, Angleza pa odpeljejo na naslednji otok. Ne da bi stopila iz pomola, nama ponudijo klimatizirano sobo za pol manj cene kot sta Angleza rezervirala sobo z ventilatorjem. Kar skoda mi ju je bilo… Res sta bila face.


Otok ni rajski - niso samo palme ampak tudi drugo tropsko drevje in ni koralnega grebena, ima pa krasne bele pescene plaze, restavracije na plazi z reggae glasbo, poceni ribo (pivo je malce drazje) pa se potapljanje je poceni. Zal je zaradi nedavno koncanega monsunskega obdobja voda se vedno zelo kalna in je zato vidljivost slaba. Danes je v vodi Leo ugriznila ''trigger fish''. Baje je tu nevarno samo za slovenke :-))))





Tale zlehtna riba je sicer pobegnila, na zaru so se pa zato zvecer znasle njene kolegice.


Ni komentarjev:

Objavite komentar