sreda, 17. marec 2010

Gresta ... ne gresta ... hitro.... GREVA!!!

Tako nekako je zgledalo, ko naju je Tom pripeljal iz lokalnega pristana v svojo agencijo, da pocakava vecerni avtobus za Bangkok. Vecerni avtobus je bil poln, ostal nama je sicer se vecerni lokalni bus, za katerega pa sva imela na sumu, da se bo ustavil cisto v vsakem selu. Ostal nama je sicer popoldanski bus, ki pa je cez 3 minute prisel, pobral potnike in startal naprej v Bangkok. Odlocitev pa je morala pasti TAKOJ! "GREVA," sva rekla, ceprav se nama ni uspelo pripraviti na 800 km dolgo voznjo, ki stane mimo grede 395 bahtov (slabih 9 evrov). Opozorili so naju, da je na busu svinjsko mrzlo in kljub tankim dekcam, ki sva jih dobila, sem jaz se vedno zatlacila polivinil vrecke v sobe, s katerih je pihalo kot pri norcih. Vseeno, kratka majica, kratke hlace in teve na nogah naredijo svoje. Ob 4ih zjutraj sva se v Bangkoku prav pogrela na zgodnjem jutranjem zraku.

Tujca v velikem mestu. Ne veva, kako dalec je center, ne koliko bi moral stati taxi ob taki uri do centra. Nategov ne marava, vsaj ocitnih ne :) zato sva odbila naval 10 taxistov, ki so nama voznjo ponujali za 300 bahtov. Skocila sva v avtobusno postajo najprej pogledat v najino knjigico (vodnik), ce kaj pise, ce ne pa bova vprasala vsaj za priblizno ceno. V knjigici ni bilo nic, informacije so bile prazne, policaj je spal v svoji pisarni. Nic, kar na okencek, kjer prodajajo karte, pa da vidimo, ce zna kdo anglesko. Pri cetrti prodajalki imava sreco, ki pa naju usmeri na lokalni avtobus stevilka 3, glede okvirne cene taxija pa ne dobiva odgovora. Ok. Poskusiva pa z lokalnim avtobusom. Najdeva tajski Viator in izgubljeni dusi z ogromnima nahrbtnikoma Tajci prijazno usmerijo k pravemu avtobusu. Kupiva vozovnici pri gospe kar na avtobusu in upava, da naju bo opozorila, ko bova morala dol. In naju tudi je. Samo da sprva nisva vedela, da so bile besede namenjene nama. Kako le ce je govorila v tajscini v polno zasedenem avtobusu in sedela zadaj, midva pa cisto spredaj?! :) Nerodna popotnika, ki ne znata tajscine. Do zdaj sva se naucila ja in ne, ze hvala je tako zakomplicirana beseda... jao.

5 komentarjev:

  1. A nimajo zdele v Bakoku ne proteste proti vladi? LP Športnik

    OdgovoriIzbriši
  2. Če ne bosta šla v Patpong na predstavo nista nč nardila:) LP Gogi

    OdgovoriIzbriši
  3. najboljš so spontante stvari!!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Vau, Bangkok...Ziher sta šla na Khao San spat... Itak, da PatPong rules, še vedno, čeprav ni več kot pred 15 leti. Preveč turistov. Splača se na Bayokee tower, se vrtiš naokoli in vidiš cel Bangkok! Uživajta in nas še naprej razveseljujta z novicami!

    OdgovoriIzbriši
  5. Khao San nama ni tako vsec, tako da sva bila par ulic stran. V Patpong se nisva sla, bo pa se dovolj priloznosti, ker bova v Bangkoku se ene 3x.

    Kar se tice pa nemirov...je na TV videti veliko huje kot je v resnici. Razen tega, da je kaksna ulica zaprta in da je tuk tuk zaradi tega drazji ni nobenih posebnosti.

    OdgovoriIzbriši