torek, 16. marec 2010

Lustni, lustni kuzki

Sla sva pogledat se eno fotko iz National Geographica in sicer na Surinske otoke. Morje se od zadnjic, ko sva bila na morju, ni prav dosti spremenilo: je prav prijetno toplo, da lahko brez problema snorkljas po 3 ure skupaj. Najbolj ustaljena navada je, da najames sotor in kampiras, jes v "restavraciji", se cez dan hladis na vetercku v senci, vmes pa snorkljas v turkizno modri vodi. Vse skupaj pa ni tako kot na Fidjiju. Ker je stvar precej poceni, je tukaj kar nekaj Tajcev, ki pa so sila "smesni". Slabo plavajo ali pa sploh ne znajo plavat, ampak to jih kaj dosti ne ovira, da ne bi sli snorkljat. Oblecejo jim resilne jopice, zaprejo vse klipsne in hop v morje, potem pa se kot morski konjicki premikajo po morju. Predstavljite si, da je po zalivu raztrosenih 100 oranznih resilnih jopicev. Vse skupaj je bolj podobno kaksnemu brodolomu, kot pa sodobnemu snorkljanju. Sva jih gledala 3 dni... no, pa se nama se zdaj zdijo cudni.

Tajci, ki so se ravno vrnili iz snorklanja.















Prides v "restavracijo", vsi jedo za mizami s klopmi, se naglas pogovarjajo, eni ze pospravljajo svoje kroznike, drugi cakajo v vrsti na kosilo. Prva misel, ki ti pade na pamet je poletna kolonija, takoj za hrbtom slisis pa pripombo drugega turista: "Like a summer camp" :-) In to je res kraj, kjer se spoznas se z drugimi. Tako sva spoznala simpaticno Francozinjo, ki je tako rada govorila, ampak jo je bilo tako zabavno poslusat, da bi lahko z njo sedela ure in ure - pac zabavna francoska anglescina. Pogovarjali smo se o severu Indije in se je Francozinja cisto raznezila nad mestom Varanasi in reko Ganges: "Fery mistikk and fery drty" (nujno beri s francoskim R :)

Kamp na mivki. Tisti, ki so imeli sreco, pa so imeli tudi tak pogled iz sotora.















Zaliv pred kampom.















Ozina med glavnima Surinskima otokoma. Ladja ne more do plaze, ker nimajo pomola, potem te pa prelozijo v colne in zapeljejo do kopnega.















V nasem zalivu so se pa lustno sprehajali majhni kuzki. Posebi zjutraj jih je bilo pravo veselje gledat. Jih je bil pa cel trop - ene 20-30. Imen nimajo, so pa vsi iste pasme. Mesancev ni, so sami cistokrvni z rodovnikom :-))) Lustni, lustni kuzki.

Za ogled filmcka, klikni na http://www.youtube.com/watch?v=-57lqCHHPng. Dogaja se pa dejansko okrog tvojih nog.

Ni komentarjev:

Objavite komentar