sreda, 10. marec 2010

Ce ne bi bilo Jamesa Bonda...

...bi bilo le nekaj turistov, tako jih je pa trume... V nacionalnem parku Phnang Nga so namrec ze dolgo dolgo casa nazaj posneli odlomek Jamesa Bonda (The man with the golden gun). Bolj kot James Bond naju je v park zvabila fotka iz National Geographica, da se tukaj fajn kanuira po morju. Pa iz tega kanuiranja ni bilo nic, ker je bilo tako prek**** vroce. Sva sla samo z lokalnim colnom na celodnevni izlet, kjer sva obiskala ta famozni otok Jamesa Bonda. Drugace pa je narava prekrasna - gozd mangrov in tropski kras.

Tropski kras.















Otok Jamesa Bonda.















Gozd mangrov
Na ogled se odpravis s tradicionalnim dolgim colnom, ki ga poganja kar motor od tovornjaka. Vsa zadeva izgleda nad vse cudno, da o hrupu ne govorim. Zamaski za usesa, ki jih imam vedno v zepu (sva jih sunila na letalu), so se izkazali nad vse uporabni!

Izhodisce za ogled je Phnang Nga, ki je zelo neturisticen. Zelo malo napisov je prevedenih v anglescino, tako da so crke vecinoma samo tajske (praviva, da imajo crke podobne bolj slonckom kot pa cemu drugemu). Soba je veliko cenejsa kot kje drugje in ko sva sla popoldne pes malo na okoli, nisva srecala niti enega turista. Vsi domacini pa so naju pa s takim veseljem pozdravljali. Mogoce za to, ker sva se jim zdela se bolj revna kot oni sami - tukaj nihce ne hodi pes, ima vsaj star motor!

Na kosilo sva sla jest v gostilno z rdecimi plasticnimi stoli. Pa se na levo stran spakira ena boga zenicka, ki bo zacela kuhati na ulici. Ampak ta uboga zenicka se je pripeljala s Toyoto Hiluxom - s prav tistim, ki je parkiran na levi strani fotke. Nama ni bilo nic jasno!
Pa naroci hrano, ce si upas, pa ce v lokalu sploh ne znajo besede anglesko.

1 komentar:

  1. Lepo vama gre, pridna.
    Kako bosta šele v Vietnamu navdušena nad Halong Bayem...

    OdgovoriIzbriši