petek, 8. oktober 2010

Opera

Sydney - tukaj bi pa clovek lahko zivel. Sploh v Cronulli, kjer zivi Gregor, Juretov kolega s fakultete, z Ano in razigranima Urbanom in Petrom. Ker so se nedavno preselili na ta konec sveta in sva se tudi midva mudila na tej strani globusa, sva rekla, zakaj pa ne skociva se v Sydney, pa jih malo obisceva.


















Cronulla je predmestje Sydneya in ima tak pocitniski utrip, da se ti zdi, da si vsak dan na dopustu. Pesecena plaza le met zoge stran, sprehajalna pot ob obali, majhen center s kafici in trgovinami, pa lustne hiske in koncna postaja vlaka, ki te pelje v mesto. To se nama je zdelo pa se najbolj fajn :)














Ogled Sydneya in seveda opere. Da je vse urejeno, najbrz ni treba posebaj poudarjati, da so pa ljudje tako sprosceni ... pol mesta je teklo cez glavni park ob 12:00, ko bi vsi morali sedeti v pisarnah in gledati v monitor. Ostali so igrali nogomet :)















Ceprav sva midva kar malo zmrzovala (pulover in flis je bil "jedva"), so pa tukaj ljudje kar razgreti :) hodijo naokoli v kratkih hlacah in kratih rokavih, za zvecer se pa punce nastimajo v minice in majicke z naramnicami pa gremo zurat. No, midva bi na pulover in flis dala se kaksno jakno... Ogled opere je pa pac MUST DO v Sydneyu.

















V nedeljo smo sli pa vsi skupaj na izlet v ''Royal national park'' cisto blizu Sydneya. Pogledamo na karto in se odlocimo, da gremo pogledati na rt, kjer naj bi se videlo kite. Pridemo do rta in evo ga, kot urca je bil tocen. Z obale opazimo coln, ki ze siba proti njemu in se mu nevarno pribliza. Kit se pa mece iz vode, kot da mu je nekdo kaj ponudil v zameno. Strmimo skozi daljnoglede in kar ne moremo verjeti...














Midva in Gregor sva sla na malo daljso turo ob obali, ostali pa so se z avtom vrnili domov. Kaj naj receva, res je lepo.






























Ana naju je pa cel teden razvajala predvsem s hrano :) golaz, cevapcici, pecen jagencek, pa za zajtrk jogurti, salamca, sircek.... mmmm.... Urban pa Peter sta naju zabavala pa s svojimi norcijami in globokimi mislimi :)

1 komentar:

  1. Ej, Lejč, sliši se špasno! ;)
    A Opero sta si ogledala od zunaj ali sta imela tudi kak voden ogled (ali sta celo šla na eno operetto?;)

    Fajn bodta še naprej,
    pozdravi Jureta,
    mwa*bratec

    OdgovoriIzbriši