sobota, 22. maj 2010

Raj za potapljanje

Se nekaj let nazaj si lahko placal sobo na otoku Sipadan in si imel koralni greben pred nosom in koralno steno, ki se spusca do globine 500m (ka si ti nor :) - mene pa ze na Bisevu stisne, ko na jadrnici globinomer kaze -97m). No, zdaj ni vec tako, ker je otok nacionalni park in je izhodisce za potapljanje mesto Semporna na celini.

Otok Sipadan. Na to bi se na pa brez problema lahko vsak navadil...
Ker je otok Sipadan s svojimi res fantasticnimi moznostmi potapljanja prava meka za potapljace, so se dive centri malo razvadili in ponudijo zelo slabo storitev za veliko denarja. Smo mislili, da je samo z nasim dive centrom tako, pa so vsi priblizno glih. Resuje jih pa resnicno ohranjen in lep podvodnih svet z veliko zivalmi in res fantasticnimi koralami, da potapljaci kar derejo v Semporno. Zelv po dveh potopih nismo vec steli, tudi whitetip reef sharkov ne. Zelv se skoraj dotaknes, z sharki se pa iz oci v oci gledas (pa to so cisto prijazni sharkiji ;)

Na enem potopu smo videli toliko barakud, da je bilo vse kar crno :) sele ko je kdo zaplaval blizje si videl, da so dolge tudi po 1,5 m.
Veliko je rib vseh moznih velikosti, nudibranchov, raznovrstnih koral... res lepo... in mislim, da je bil to eden izmed najboljsih potapljaskih spotov.

Zjutraj, ko si odprl oci in slisal, kako se zunaj dezne kaplje poigravajo, bi kar nazaj zaprl oci in jih se enkrat odprl in upal na sonce. Pa ni pomagalo. Sli smo se potapljati tudi v takem vremenu, tudi na to dezevno jutro.
Eno noc smo preziveli na otoku Mabul in sli na sprehod po otoku, da vidimo kaj zamujamo. Nasli smo resort z water bungalovi, ki je bil zelo zelo vabljiv, dokler nismo videli cenika ;)
No, tak pomol je vodil pa do nasega water bungalova. To je to za ta denar ;)
Ceprav je bil nas water bugalov res samo za silo, se mi je pa vseeno malo prikupil. Zreti v daljavo morja, gledati, kako se dan prevesa v noc, poslusati sprehajanje prstov po strunah kitare in si mrmrati More than words je pa tudi neprecenljivo! 
 

2 komentarja: