nedelja, 2. maj 2010

Treking jezero Inle - Kalaw

Z jezera Inle smo se odpravili na dvodnevni treking v majhno mesto Kalaw. Izbrali smo si prijetnega mladega vodica Nyi Nyija, tole je pa bila njegova agencija: priblizna karta obmocja, poceckane stene, mizica in nekaj stolov.















Zjutraj smo se prikazali pred agencijo, da startamo in zagledali njegov rumen mali ruzacek, kjer je imel spakirano vse stvari zase in se hrano za 2 dni za 5 oseb. Tina ga je vprasala, ce bo za dosti, pa je sel fante kupit se 5 jajc. Ok, zdaj pa bo :) Vsedli smo se na coln, ki je do nasega izhodisca 2x crknil. Ker ga je majster 2x malo posraufal, smo bili samo malo skepticni o nasem vodicu. Pristali smo na robu jezera, uzrli v daljavi hribe in vodic je rekel, da je samo pol ure do tja... pol ure??!! toliko hribolazci pa smo, da vemo, da to ni pol ure. No, do vznozja smo potem hodili 2 ure. Kakor se je treking zacel malo zmedeno, je bilo na koncu prav lustno. Ceprav ni bilo tako zeleno kot v in po dezevni dobi, je bila pokrajina prelepa.















Prazne plastenke vode ponavadi pustis otrokom ali vascanom ob poti, ker jih uporabljajo kot cutare, ko gredo delati na polje.

Popoldne smo prisli do budisticnega samostana, kjer smo tudi prespali.
Vodic je sel pripraviti vecerjo, na katero smo cakali kar nekaj ur. Bolj smo se zafrkavali, da nas bo sigurno cakalo 5 hodov, se je to navsezadnje tudi zgodilo. Nyi nyi nas je pogostil s 5 razlicimi jedmi in vse smo slastno zmazali. Cakala nas je se noc v samostanu, kjer so nas ob 4:00 (zjutraj) z glasnim mantranjem zbudili. Aaaaaaaa, pa smo mislili, da je budizem taka bolj tiha vera, da samo meditiras in tiho mantras.

Naslednji dan pa se malo hoje do glavne ceste, kjer smo z vodicem zastopali tovornjak, ki je drugace prevazal premog, potem pa smo zamenjali se ene 2 pick up-a, da smo prisli v Kalaw. Voznja pa nora! Tako cesta kot prevozna sredstva :)

1 komentar:

  1. To pa je turizem, kaj pa bi še radi. Odlično, naravno, neomadeževano. Pa še v samostanu ste prespali. Hudoooooo.....
    Lepe pozdrave Lejči, Juretu in vajinima sopotnikoma.
    Olga iz Suhadolčanove 85, Lj.

    OdgovoriIzbriši