nedelja, 16. maj 2010

Koncno pravi Borneo

poln zivali in dzugle.

V Sepiloku smo sli se v Rainforest Discovery Center, kjer smo se lahko sprehajali po canopy walku (pot, ki poteka v visini krosenj) in splezali na opazovalne stolpe. Obcutek biti nad krosnjami je bil fascinanten.



Utrinki z nasega potepanja po parku.

Jure pri opazovanju ptic na razglednem stolpu.















Zvecer smo sli na na canopy walk, kjer naj bi med 18:15 in 18:35 lahko videli letece veverice. In glej ga zlomka, smo jih ;) Videli smo eno leteco veverico, ki je splezala v krosnjo najvisjega drevesa, se pognala v praznino in zajadrala. Imeli smo veliko sreco, da smo na canopy walku naleteli na vodica iz nasega hostla, ki nas je povabil na nocni sprehod. V slabi uri smo videli toliko zivali, da se nam je kar smejalo; od letecega lemurja, misje srne, kuscarja, dihurja, pocasnega lorisa, sove...

Se vec divjih zivali smo odsli pogledat na reko Kinabatangan. Ker je ob njej ostal samo ozek pas primarnega gozda in se zivali nimajo kam skriti, jih je tam zelo lahko najti. V koci, kjer nudijo hrano in prenocisce si je mogoce z najetim colnom dvakrat dnevno ogledati bregove reke in polno divjih zivali. Polno je ptic, manjsih krokodilov, opic (makakov, proboskyjev, orangutanov) in pa cred divjih slonov.

Reka Kinabatangan z nevihtnimi oblaki.















Ko se naenkrat dzungla konca in sledijo le kilometri oljnih palm.















Mislim, da so nas vse najbolj fascinirale opice probosky z zanimivimi noski in okroglimi trebuscki. Stari samci pa imajo prave dolge kumare.












Opice Makak















Ptic Hornbill















Tu nimajo afriskih slonov (logicno, saj nismo v Afriki ;), ampak pigmy elephant-e. So najmanjsi izmed vseh bratrancev - visoki so samo 2,5 m ;-) Lahko si predstavljate, kaksen je obcutek, ko gledas divje slone, ki se igrajo v vodi in valjajo po blatnem obrezju iz razdalje samo nekaj metrov. Fenomenalnen!



























Zal smo videli samo enega orangutana pa se tega pozno zvecer v krosnji dreves, tako da se jutri odpravljamo naprej - v dolino Danum, kamor odhajajo ekipe raziskovalcev, vcasih pa se kaksen trapast in navdusen turist.

1 komentar:

  1. Hej kujona ; )
    No, da vaju malo poucim. Piseta ze kar anglesko. Ne vem ali ne vesta slo imen, ali pa sta se ze tolk navadla na ANG : )
    In sicer, tale vajin probosky je nosan in vajin hornbill je kljunorozec.
    Uzivajta se naprej in ne pozabita na slovenscino ; )
    BU

    OdgovoriIzbriši