nedelja, 25. julij 2010

Najboljsi potop - ever

Dovolj ovinkastih cest za nekaj casa. Za dober teden sva se usidrala na zahodu Floresa v mestu Labuanbajo, ki je sluzil kot izhodisce.

Najprej sva skocila izlezavat na majhen otok Kanawa, ampak sva imela ze po 2 dneh dosti lenarjenja. Snorkljanje je bilo povprecno (no, tudi midva sva precej razvajena :), pa se hrana ni bila nek gurmanski uzitek. Uau, na jedilniku je paradiznikova solata. Sva vprasala, kako jo pripravijo, pa je fant pozabil povedati, da na koncu solato posujejo se z zlico sladkorja (aaaaa!!!!).

Razgled iz najinega bungalovcka.













Dva dni sva se sla potapljat z DiveKomodo v Nacionalni park Komodo. Start iz skoraj podrtega lesenega pomola z ladjico (beri malo boljso prdljo) na severni konec parka, na dva najbolj znana potapljaska kraja - Christal rock in Castle rock. Potapljanje je bilo fantasticno. Kristalno cista voda, ribe kamorkoli si se obrnil, precudovite korale, pa morski kuzki in eagle ray. Naslednji dan vidljivost ni bila tako dobra in je bilo malo manj rib, sva pa zato videla delfina, ki je med koralami preganjal ribe - in to cisto od blizu. Se nama je smejalo se cel potop :)
Med potopoma pa smo se zasidrali v prekrasnem zalivu.













Seveda si pa kmet, ce iz Labuanbaja ne gres v Nacionalni park Komodo pogledati se komodoskih varanov (oz. Blaz ti povej pa se latinsko ime :) Sigurno jih vidis ob restavraciji na otoku, ampak je pa nekaj cisto drugega, ce jih vidis v naravi. Tako sva sla na 2-urni treking z lokalnim vodicem, ki je imel za obrambo dolgo palico :). Mogoce so se nama zdeli kar malo premajhni glede na njihov zmajevski sloves.








Tile martincki lezijo v senci in ne dajejo kaksnega zmajevskega vtisa. Imajo pa ''grdo'' navado, da plen napadejo nepricakovano in so pri tem jako hitri. Lotijo se tudi vodnega bivola, ceprav ima ta pol tone. Glede na njihovo velikost, pa nekako ni jasno, kako se lahko 90 kg tezek varan loti tako velikega bivola. Njihova druga ''grda'' lastnost je, da si ne umivajo zob in imajo v ustih smrtonosne bakterije, ki pokoncajo plen, tudi ce ta pobegne iz objema varana. Bivola v nekaj dneh, cloveka pa v nekaj urah... brez pardona.
Ker sva bila sita avtobusov in sva ujela hudo akcijo za letalsko karto, sva do Balija skocila kar z letalom. Letalo je bilo cisto spodobno, ce tudi so na check in poleg prtljage stehtali se vse potnike in rocno prtljago in vse pridno zapisali. Madonca, tukaj gre za grame ali kaj?! :)

2 komentarja: