sobota, 26. junij 2010

No foto

Iz Tana Toraje sva rezervirala vecerni bus v Makasar, od tam pa s Pelnijem se vzhodno od vzhodnega Floresa - na Alor.

Ampak... vmes naju je skoraj kap. Peljeva se v nobel avtobusu ponoci v Makasar. Ceprav je nobel, vseeno ne spis kot dete, tako da sva se veliko zbujala in kontrolirala najin ruzak in borso. Vse v redu. Jure skoraj zaspi, ko se mu pa vseeno zdi, da nekaj ne stima. Ruzak je bil namrec drugace polozen na tla, kakor ga je pustil. Odpre ruzak, pogleda mene in pravi ni fotoaparata. Se nagnem naprej in pogledam se jaz... in ja, ni fotoaparata. Vrocina nama butne v telo, budna sva kot sokol na prezi. Pogledava okoli. Vsi mirno spijo ali pa gledajo v prazno v stilu: "Jaz ze nisem." Jure skoci do voznika in mu poskusa v najbolj enostavni anglescini in z vso indonezijscino, kar jo zna, razloziti, da ni fotoaparata in da hoce policijo. Jaz pa zacnem premetavati prtljago ostalih potnikov in govorim no foto, no foto. Iscem po borsah, pod sedezi, trdno odlocena, da ne gre nihce dol z avtobusa, preden ga ne najdeva. Ni minilo pol minute, ko ga najdem dva sedeza za nama v crni plasticni vrecki na tleh. Vsi se vedno mirni, kot da se ni nic zgodilo. Barabe! :) Do jutra sva bedela kot risa na prezi.

7 komentarjev:

  1. Oh my goodness! This sounds terrible.

    Excuse me, but the Google translation isn't 100%, your camera was in a black plastic bag on the floor under a seat and you got it back? I do hope so.

    OdgovoriIzbriši
  2. Uff, je treba kr spat s fotičem v naročju

    OdgovoriIzbriši
  3. Še ena nora dogodivščina :) Prav fino je brat vajina poročila in gledat slike, malo tukaj in malo na fejsbuku...uživajta še naprej in srečno!

    OdgovoriIzbriši
  4. Obviously Google translation is quite good. Yes, luckily we got the camera under the seat in a black plastic bag. Of course nobody saw anything... ;-)))) Everybody sleeping....

    OdgovoriIzbriši
  5. E Jurek, Jurek, mas pa burek. Namest, da bi si masino priklenil okrog pasu, ti lepo v ruzak in zaspat. No hvala bogu, da se ej iztekl kot se je.Zdej pa nujnovsaj en mesec pokorscine tistmu bogu dol, da se mu odkupta : ))
    Uzivajta in ne ga lomt.
    BU

    OdgovoriIzbriši
  6. Google translation...grr...good to know you got the camera back!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ola! Ob vajini kurji polti se še men orosijo oči...ruzak pa pod glavo!!! Joj, sem pametna, bom vidla brez česa bova midva pršla domov....
    LP iz Portugalske, Mi2

    OdgovoriIzbriši