ponedeljek, 5. julij 2010

Indonezijska hrana na francoski nacin

Iz Sulavezija sva se s Pelnijem podala torej na Alor. Vzela sva prvi razred, ki je bil res 4x drazji, ne pa v vseh pogledih 4x boljsi. Tole je porcija za oba! Dobro, da pri rizu ne sparajo :)














Alor se je izkazal za zelo simpaticen otok. Svoje pa je vsekakor dodal tudi majhen otocek Kepa z resortom Le Petit Kepa v lasti nasmejanega francoza Sedricka. Super snorkljanje, super potapljanje in super hrana - indonezijska samo na francoski nacin.

Le Petit Kepa














Spala sva v tradicionalni hisi.














in videla ribice kako lovijo ribe. Ali spletejo kosare (pasti) in jih polozijo na morsko dno ali se po ribe odpravijo kar na dah z doma izdelano harpuno ali pa se zberejo vsi moski iz vasi in razprostrejo mrezo. Eni veslajo, drugi spuscajo mrezo, ene 6 jih pa plava okoli in navigira cel postopek. No, teli sigurno ne bodo izropali morja :)














Najbolj izkusen ribic in vodja akcije.
So pa prave face, saj uporabljajo doma narejena plavalna ocala, ki resnicno funkcionirajo. Tukaj je pa tako lepo, da si je fotka iz Alorja zasluzila naslovnico na prejsnji izdaji Lonely planeta.














Sva jih preizkusila pa tudi sama :)

En dan sva si sposodila motor in obiskala tradicionalno vas Takpala. Hise so bile sicer take kot tista, v kateri sva spala midva, samo je bila pa tu se "crna" kuhinja in nadvse prijazni domacini, s katerimi spijes kavo ali pa dve. No, jo moras spiti :) Kar se tice pa kave tu v Indoneziji... je pa tak recept: vrzes zlico zmlete prazene kave v kozarec, dodas vroco vodo, pomesas in evo, tu je kava.














Tu sva spila ze drugo kavo... je skoraj nemogoce reci ne, hvala :)
Kjer otroke nosijo moski in ne zenske...

2 komentarja:

  1. Jure, pa ta ocala so ti kot vlita....upam, da sta si jih ubodla :)
    Uzivajta na Baliju, midva pa bova se za vaju doma mazala snicle ....
    T&G

    OdgovoriIzbriši
  2. Super teksti, super fotke!
    Uzivajta (in pisita:)) se naprej!

    Muc

    OdgovoriIzbriši